torsdag 1. september 2011

Portretter fra Hornøya 2012

Alke
Lunde
I mangel på nyere bilder legger jeg her ut noen siste bilder fra Hornøya i sommer. Portrettbilder av alkefugl er ikke alltid like lett, og kanskje spesielt utfordrende i skarpt lys. Dette skyldes nok de skarpe kontrastene mellom svart og hvitt i fjærdrakten, noe som jeg antar gjør det vanskelig å eksponere riktig uten at noe blir for lyst eller for mørkt. Som vanlig ligger løsningen i å ta mange bilder og eksperimentere litt, og jeg merket at det gikk bedre etterhvert. Et lite utvalg av de beste bildene er plukket ut her.


Noen få hundre par av polarlomvi hekker på Hornøya, men arten ser ut til å fortrenges noe av en økende lomvibestand. Polarlomvien er i hovedsak å finne i de bratteste delene av fuglefjellet, og hekker gjerne på svært små hyller.

Ja, jeg vet at den siste ikke er en alkefugl, men den kom visst med allikevel. Dette er derimot en ung bergirisk, en av svært få vanlige spurvefugler på Hornøya. De andre er forøvrig steinskvett, skjærpiplerke, heipiplerke, lappiplerke og gråsisik...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar