lørdag 24. september 2011

Svalbard


Tok turen til Longyearbyen og Svalbard sist helg, i hovedsak for å besøke min gode kamerat Torjus Haukvik som studerer på UNIS dette semesteret. Høst der også, selv om det ikke syntes på en like fargesprakende måte som det nå gjør på fastlandet de fleste steder. Likevel er jo naturen noe helt for seg selv, ugjestmild men vakker.

Jeg hadde nok et lite håp om å få sett ismåke under oppholdet, men hadde ikke hellet med meg denne gangen. Man skal likevel ikke klage, for været var bortimot perfekt hele helga, og det ble noen flotte fotturer, blant annet til Nordenskioldfjellet og Sarkofagen, like i nærheten av Longyearbyen. Polarrev, svalbardrein og storkobbe ble også sett under oppholdet. Det ble mest landskapsbilder denne gangen, i tillegg til noen få av svalbardrypa Lagopus mutus hyperborea, som regnes som en underart av vår egen fjellrype Lagopus mutus.

Det drives rypejakt på Svalbard, men svalbardrypa var likevel ikke av det skvetne slaget, og brydde seg fint lite om forbipasserende, med eller uten våpen...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar